Μαγευτικές παραλίες, κατάφυτα ορεινά μονοπάτια και φιλόξενοι άνθρωποι που σας υποδέχονται με χαμόγελο. Όποια εποχή του χρόνου και αν αποφασίσετε να γνωρίσετε τον δήμο Βόλβης θα γοητευτείτε. Γιατί εδώ η φύση, φοράει τα καλά της χειμώνα καλοκαίρι!

Ακτές

Βραβευμένες… Οκτώ παραλίες σε Ασπροβάλτα, Νέα Βρασνά και Σταυρό έχουν βραβεύονται από 2015 με Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ασφαλής… Ρηχές θάλασσες με αμμουδιά ιδανικές για μικρά παιδιά και οικογένειες, με ναυαγοσώστες στις κεντρικές ακτές.
Καθαρές… Με πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ποιότητα των νερών σε όλο τον Στρυμονικό Κόλπο.
Προσβάσιμες… Δίπλα σε κεντρικά οδικά δίκτυα.

Φύση

Λίμνη Βόλβη… Απολαύστε καφέ και φαγητό με θέα στην δεύτερη μεγαλύτερη Λίμνη της Ελλάδας, με 248 είδη πτηνών και 24 είδη ψαριών.
Περίπατοι… Σε ορεινά μονοπάτια, δίπλα στον Ρήχιο ποταμό, στο οροπέδιο της Αρέθουσας, κατά μήκος των ακτών της Λίμνης Βόλβης.
Δάση… Το σπάνιο παραλήμνιο δάσος Απολλωνίας, το πλατανόδασος Μελισσουργού, το δάσος των Στεφανινών, το πλατανόδασος στον Σταυρό και στην Ασπροβάλτα.
Οικοτουρισμός… Δυνατότητες ορνιθοπαρατήρησης των σπάνιων πουλιών της λίμνης Βόλβης, παρόχθια ιππασία και ποδηλασία, surfing και κανό στην λίμνη, τις φυτείες διακοσμητικών φυτών στο Μόδι.

Πολιτισμός

Φεστιβάλ… Καλοκαιρινά φεστιβάλ και πολλαπλές εκδηλώσεις, με συναυλίες Ελληνικής και κλασικής μουσικής, χορωδιακές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α
Παράδοση… Σε όλη την διάρκεια του χρόνου παραδοσιακές γιορτές και έθιμα όπως των Κωδωνοφόρων “Αράπηδων” του Προφήτη και η γιορτή της Μπάμπως στο Σκεπαστό.
Λαογραφία… Γνωρίστε την μοναδική ιστορία κάθε περιοχής στα μικρά τοπικά λαογραφικά μουσεία αφιερωμένα στην ζωή των κατοίκων.
Οικισμοί… Περιηγηθείτε σε γραφικούς οικισμούς όπως ο Άνω Σταυρός και τα Βρασνά και σε ορεινά χωριά με ιδιαίτερο χρώμα.

Μνημεία

Θρησκευτικά… Ιερά Χριστιανικά προσκυνήματα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, Η Αγία Μαρίνα Ρεντίνας, Ο Άγιος Λάζαρος Ευαγγελισμού, ο Άγιος Γεώργιος Στεφανινών, η Αγία Παρασκευή Νικομηδινού.
Αρχαιολογικά… Το φρούριο των Βρασνών, η Ελληνιστική αγροικία Ασπροβάλτας, οι Αρχαίοι οικισμοί της Αρέθουσας και της Απολλωνίας.
Βυζαντινά… Το Κάστρο της Ρεντίνας, η μοναδική κάστροπολιτεια στα περίφημα Μακεδονικά Τέμπη, το μεταβυζαντινό-οθωμανικό λουτρό της Απολλωνίας.
Περιβαλλοντικά… Τα υπεραιωνόβια πλατάνια σε Σχολάρι-Απολλωνία, οι αινιγματικές Νυμφόπετρες, η Δρακότρυπα των Βρασνών.
Αμφίπολη… Μόλις 29χλμ μακριά από τον Λόφο Καστά της Αμφίπολης, το κορυφαίο αρχαιολογικό ταφικό εύρημα των Μακεδόνων.

Ψυχαγωγία

Εκδρομές… Μόλις 69χλμ μακριά από την Ουρανούπολη, πύλη εισόδου για το Άγιο Όρος, 60χλμ από το σπήλαιο της Αλιστράτης, 13χλμ από την πατρίδα του Αριστοτέλη (Αρχαία Στάγειρα) και μια ώρα από την Θεσσαλονίκη.
Γεύσεις… Δοκιμάστε θαλασσινά στις ακτές του Στρυμονικού κόλπου, νόστιμα κρέατα γαλακτοκομικά, τσίπουρο και μοναδικά τοπικά προϊόντα σε ημιορεινά και ορεινά χωριά.
Διασκέδαση… Δυνατότητες ψυχαγωγίας με πολλές επιλογές στα κέντρα διασκέδασης, δίπλα στο κύμα, στην λίμνη ή με υπέροχη θέα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ